نحوه انتخاب بوستر پمپ
امروزه افزایش ساختو ساز (برج و ساختمانهای بلند) و جمعیت باعث ایجاد مشکللاتی مانند کمآبی و کاهش فشار آب شده است. به همین خاطر برای رفع این مشکل از بوستر پمپ استفاده میشود. بوستر پمپ سیستمی است که به وسیله اتصال دو و یا چند پمپ آب به صورت خطی ساخته میشود. اما چگونه میتوان بوستر پمپ مناسب شرایط خودمان را انتخاب کنیم؟ در این راهنما در مورد نحوه انتخاب بوستر پمپ توضیح میدهیم.
اجزای بوستر پمپ
- پمپ اصلی: ازپمپها برای تامین هد، دبی و پمپاژ آب استفاده میشود. (برای ساخت بوستر پمپ (با توجه به نیاز) معمولا از پمپهای گریز از مرکز و یا WKL استفاده میشود. پمپ گریز از مرکز پمپیران از برترین و باکیفیتترین پمپهای گریز از مرکز است.)
- پمپ رزور: اگر پمپ آبی در بوستر پمپ خراب شود و یا به هر دلیل از کار بایستد، پمپ رزرو شروع به کار میکند.
- الکتروموتور: الکتروموتور باعث کار کردن بوستر پمپ میشود. برای درست کردن بوستر پمپ، پمپهای آب و الکتروموتور را به یکدیگر کوپله میکنند و برروی یک شاسی قرار میدهند. (انواع الکتروموتور ایرانی و خارجی مانند الکتروموتور گوانگلو، جمکو، موتوژن و… برای راهاندازی بوستر پمپ مناسب هستند. اما در هنگام انتخاب الکتروموتور، ابتدا نیاز خود را بررسی نمایید و با توجه به بودجه و نیاز خود الکتروموتوری با کیفیت تهیه نمایید. خرید الکتروموتور با کیفیت باعث کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری میشود.)
- کلکتور مکش و دهش: کلکتور لولهای است که در شامل شیر قطع و وصل ورودی و خروجی پمپ، صافی، لرزه گیر و شیر یکطرفه است.
- تابلو برق: تمام موارد کنترل بوستر پمپ توسط تابلو برق انجام میشود. همچنین از پمپها و الکتروموتور در برابر خطراتی چون نوسانات شدید برق، تغییر دور، نوبت عملکرد و خشک کار کردن پمپ ها محافظت مینماید.
- مانومتر: در بوستر پمپ فشار ورودی و خروجی توسط مانومتر اندازهگیری میشود.
- پرشر سوئیچ: این قطعه وظیفه کنترل حداقل و حداکثر فشار و تعیین محدوده فشار مجاز کاری در بوسترپمپ ها را بعهده دارد.
برای انتخاب بوستر پمپ باید به 6 مورد توجه کنید:
- کاربری بوستر پمپ (آبرسانی، آتشنشانی، سیستم های آبیاری هوشمند، مصارف صنعتی، ایستگاه پمپاژ و…)
- نحوه ی عملکرد بوستر پمپ (دورثابت یا دور متغیر بودن) (برای درک تفاوت این دو راهنمای ” تفاوت بوستر پمپ دور متغیر و دور ثابت” را مطالعه نمایید.)
- مشخص کردن حداکثر میزان مصرف سیال (دبی مصرفی)
- مشخص کردن حداکثر فشار
- بررسی میزان برق مصرفی و تابلو برق
- فضای در دسترس برای نصب بوستر پمپ
نحوه انتخاب بوستر پمپ
1.مشخص کردن حداکثر میزان مصرف سیال (دبی مصرفی)
در اولین قدم باید میزان هد و دبی را محاسبه نمایید. برای محاسبه دبی مورد نیاز از 4 راه میتوانید استفاده کنید. (برای بدست آوردن دبی میتوانید دوش موجود در طبقه آخر را بررسی کنید.)
- (Supply Fixture Unit) S.F.U
- نقاط تحویل و ضریب همزمانی
- نمودار شرکت نواکس
- براساس تعداد نفرات
- جدول
میزان مصرف آب در شرایط و مکانهای مختلف شبیه به هم نمیباشد. به همین خاطر در اولین قدم باید میزان آب مصرفی را مشخص کنید. برای انجام این کار میتوانید از منحنی همپوشانی استفاده نمایید.
با کمک جدول بالا میتوانید میزان دبی مکان مورد نظر خود را بدست آورید. تنها باید تعداد افرادی که قرار است از آب متصل به بوستر پمپ استفاده کنند را بدست آورید.
2.مشخص کردن حداکثر فشار
برای تعیین فشار، ابتدا باید مکان نصب منبع پمپ آب را مشخص نمایید. اگر منبع آب بالاتر از بوستر پمپ نصب شود، در محاسبات از ارتفاع به عنوان فشار مثبت استفاده میشود. برای بدست آوردن فشار حداقلی میتوانید از فرمول زیر استفاده نمایید.
HB: حداقل ارتفاع بوستر پمپ
HS: اختلاف ارتفاع بالاترین مصرف کننده از لوله مکش بوستر پمپ
HP: فشار آب مثبت و یا منفی در مکش بوستر پمپ
PF: افت فشار معادل طول لوله کشی تا دورترین مصرف کننده
PM: حداقل فشار آب در بالاترین مصرفکننده
PD: اختلاف فشار پرشر سوئیچهای حداقل و حداکثر فشار در بوستر پمپ دور ثابت
حداقل فشار آب برای انواع وسایل بهداشتی:
حال میتوانید هد و ارتفاع مورد نیاز بوستر پمپ را بررسی نمایید. (برای انتخاب پمپ مناسب بوستر میتوانید راهنمای “ نحوه انتخاب پمپ آب کشاورزی، صنعتی و خانگی”) را مطالعه نمایید.)
3.فضای در دسترس برای نصب بوستر پمپ
بوستر پمپ را باید در فضایی نصب کنید که اتصال کلکتور مکش بوستر پمپ به مخزن ذخیره با کمترین اتصال و کوتاه ترین مسیر انجام شود. همچنین پس از نصب امکان سرویس و تعمیر بوستر پمپ به راحتی وجود داشته باشد.
5 نکته مهم در مورد بوستر پمپ
- توجه داشته باشید که پمپ های اصلی و رزرو هد و دبی یکسان داشته باشند و هر پمپ به تنهایی توان ظرفیت سیستم را داشته باشد.
- حتما مطمئن شوید که سایز لولهها در کلکتور ورودی وخروجی تنها یک اینچ تفاوت داشته باشند.
- با استفاده از دو عدد شیر یک طرفه در خروجی مخازن و منبع آب باعث جلوگیری از برگشت آب شوید.
- با استفاده از لرزه گیرلاستیکی مانع آسیب دیدن لولهکشی در هنگام شروع کار بوستر پمپ شوید.
- از منبع انبساط برای جلوگیری از روشن و خاموش شدن مداوم بوستر پمپ استفاده نمایید.
در این مسیر حتما از یک متخصص کمک بگیرید تا مجبور به پرداخت هزینههای اضافه نشوید. موتور پمپ یاران از برترین تولیدکنندگان و طراحان بوستر پمپ است و شما میتوانید از متخصصان این مجموعه برای ساخت بوستر پمپ کمک بگیرید. از طریق شماره تماس 02133117753 با موتور پمپ یاران در ارتباط باشید.
نظرات خود را با ما در میان بگذارید.